25 września w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne dla uczniów klas 6 i 7 realizowane w ramach projektu „Zero Waste oszukać przeznaczenie”. Ich celem była nauka gotowania z maksymalnym wykorzystaniem produktów, ograniczenie i przeciwdziałanie marnowaniu jedzenia. Na warsztatach pod profesjonalnym okiem Pana Kuby powstały m.in.: tosty francuskie, zapiekanka z czerstwego chleba, jabłka zapiekane i crumble z chleba, rosół, kompot z obierek po jabłkach, frytki i chipsy z obierek z ziemniaka. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w warsztatach, a Panu Kubie za poświęcony czas i ogrom przekazanej wiedzy.
Projekt współfinansowany ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021–2030.
#NOWEFIO I #NIW sfinansowano ze środków Narodowy Instytut Wolności - Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego ze środków #NOWEFIO I Komitet do spraw Pożytku Publicznego.